הנחיות לתלמידים לקראת הבחינות.
הבחינות בבית הספר נועדו לתת משוב למורים, לתלמידים ולהורים על החומר הנלמד ולשקף מצב אמיתי של הלמידה על מנת לקדם, לתקן או לחזור על מה שלא הובן. הבחינות מהוות מרכיב חשוב (אך לא בלעדי) לציון התלמיד. לפיכך, אנו מעוניינים ליצור אווירה לימודית רגועה בזמן הבחינות אווירה שתאפשר לכל תלמיד להפגין באופן הוגן את ידיעותיו. דף זה נועד להבהיר לכם את הנהלים הקשורים למבחנים בבית הספר.
שרה אור– רכזת הוראה.
זכויותיך:
מבחנים ייערכו רק על פי לוח בחינות.
כל שינוי מחייב אישור של רכזת הוראה ורכזת מערכת.
רוב הבחינות תתקיימנה בשתי תקופות בכל מחצית: לפני המועצה הפדגוגית ולפני
סיום המחצית.
בחטיבת הביניים במקצועות הנלמדים שעתיים עד שלוש בשבוע – יהיה מבחן אחד בכל מחצית
וציון המחצית יהיה מורכב מציון זה ומדרכי הערכה מגוונות נוספות.
במקצועות: אנגלית, מתמטיקה, לשון ומדעים– יהיו שני מבחנים בכל מחצית.
לא תתקיימנה בחינות בשני ימים ברציפות (למעט מקרים חריגים) ולא יהיו יותר
משלושה מבחנים בשבוע.
בחנים מותרים בכל עת, אך רק על חומר של שני שיעורים אחרונים.
מומלץ למנות בכל כיתה תלמיד/ה אחראי/ת כנציג לבירורים בתחום הלימודי. תלמיד זה יוכל לפנות בשם הכיתה אל המחנך, רכז השכבה או אל רכזת ההוראה בבית הספר בכל עניין לימודי, כולל לוח הבחינות. שימו לב: לא תתקבלנה פניות לביטול בחינה בערב או ביום הבחינה! הקדימו את פניותיכם.
כל הבחינות תהיינה מודפסות, עם הוראות ברורות לגבי משך זמן הבחינה והניקוד לכל שאלה. כשבוע לפני כל בחינה על המורה לתת הסבר על היקף החומר בבחינה, על משקלה בציון המחצית ועל מבנה הבחינה.
תלמיד הסובל מחרדת בחינות יכול לפנות ליועצת בית הספר ולקבל הדרכה בעניין זה.
מורה חייב להחזיר בחינה עד שבועיים מיום קיומה. בבחינה יינתנו הערות לגבי השגיאות, אם ישנן. תלמיד יוכל לערער על ציונו, בכתב בלבד, בפני המורה או בפני רכז המקצוע. (ערעור יכול להביא להעלאת הציון, להורדה בציון או להשארתו).
תלמיד יוכל לגשת למועד ב' במקרים חריגים:
אם נכשל בבחינה (54 ופחות), או קיבל ציון נמוך – נתון לשיקול דעתו של המורה המלמד על פי תפקודו של התלמיד בכיתה! (ולא באופן אוטומטי לגבי כל תלמיד שנכשל בבחינה).
עם אישור מחלה מרופא או נסיעה מאושרת מראש על ידי המחנך. ללא אישור על היעדרות מוצדקת מהבחינה ציונו יהיה 0 ולא יוכל לגשת למועד ב'. על התלמיד להודיע מראש (טלפונית או דרך המשו"ב) גם למורה המקצועי על כך שייעדר מהבחינה.
מועד ב' יתקיים פעם אחת בלבד בכל מחזור בחינות. (פעמיים במחצית). הציון הקובע הוא הציון במועד ב' (ולא הגבוה בין השניים!)
תלמידים שקבלו אישורים להתאמות- חובה לתת להם את ההתאמות שנקבעו להם.
בחט"ב יאושרו מבחנים בע"פ והכתבה לבוחן ניטראלי במקרים חריגים בלבד ורק לאחר
אישור מיוחד של היועצת. (עפ"י חוזר שפ"י/גף לקויי למידה, משה"ח, 13.9.09)
תלמידים שאושר להם להיבחן בע"פ, מוזמנים לגשת למרכז הלמידה כדי לקבל הנחיות
כיצד לרשום ראשי פרקים שיכינו אותם למבחן בע"פ. תלמידים הנבחנים בע"פ חייבים
לשבת בכיתה בשקט עד לזמן שבו ייבחנו. (אסור לצאת מהכיתה לפני כן).
חובותיך:
התלמיד אחראי על ידיעת מועדי הבחינות על פי לוח הבחינות שיפורסם בלוח המודעות הכיתתי, באתר בית הספר ובמשו"ב. על התלמיד להגיע לבחינה בזמן, מוכן ועם הציוד הנדרש לבחינה. (מחשבון, ספר תנ"ך, כלי כתיבה וכו').
אסור להיעדר מבה"ס ביום שלפני הבחינה, או בשיעורים שלפני הבחינה. תלמיד שהיה חולה – יביא אישור על כך. תלמיד ללא אישור לא יוכל לגשת למועד ב' וציונו יהיה 0.
יש לשמור על אווירה נאותה ועל שקט בזמן הבחינות: אסור לדבר בזמן הבחינה, אין להסתובב או לצאת בזמן הבחינה (בבחינות המתקיימות עד שעתיים). מכשירים סלולריים יש להשאיר כבויים בתיקים. אין להשתמש באוזניות מכל סוג. התיקים יונחו ליד הלוח. מותר לשתות בזמן בחינה. (יש להניח מראש את ציוד הכתיבה והשתייה על השולחן). תלמיד שיוצא מהבחינה לא יוכל לחזור להבחן.
תלמיד שייתפס מעתיק – בחינתו תיפסל לאלתר, ציונו יהיה 0 , לא יוכל לגשת למועד ב, ויקרא לבירור משמעתי. שימרו על טוהר הבחינות!